De jonge ouderen

'De jonge ouderen'


Tijdens de coronacrisis 2020-2021 worden 'ouderen' weggezet als oude, broze, bedlegerige besjes ofwel dorre takken. Veel mensen hebben er moeite mee dat iedereen, die nog in de bloei van zijn leven zit, alles voor deze ouderen moet opofferen. En natuurlijk is dit een hele moeilijke discussie. Want de coronacrisis duurt al geruime tijd en bied velen weinig uitzicht. En daarnaast zijn er ook ouderen die zich juist wel voor de jongeren willen opofferen.

Tijdens het programma M van 13 mei 2020 was een gesprek met 'jonge-ouderen', waarin zij aangaven dat in deze discussie gewoonweg het overgrote deel van de actieve ouderen wordt overgeslagen.

Ik was in mijn hoofd al bezig met een fotoproject over actieve ouderen. Waarom? Omdat wij met z'n allen steeds ouder worden en vaak ook nog heel gezondheid en actief. En ook, omdat ik zelf, nu ik ook ouder ben, nog heel veel plannen heb en hoop dat nog heel lang te blijven doen.

Het wordt wat mij betreft dan ook echt tijd om de 'jonge-ouderen' een gezicht te geven. En hoe leuk is dat!


Ben jij zo'n actieve jonge-oudere, kom je uit de buurt van Woerden, en wil je meedoen aan mijn project, neem gerust contact met mij op via: https://carlavermeend.nl/contact


klik op de foto voor het grote formaat