Work in progress

Work in progress

Mirte Damen

in transitie van Martin naar Mirte

Woerden van Iedereen

fotoproject festival Vluchtelingenwerk 2021

WoodWideWeb

zie interview in video

Lichtsporen

In oktober 2020 start ik met 'De fotomeisjes' een mentoraat onder begeleiding van Katharina Pöhlmann en Matt de Groot. Een jaar lang ga ik onder hun begeleiding werken aan een persoonlijk documentair project.

De jonge ouderen

Aan het begin van de coronacrisis, maar ook nu nog, worden 'ouderen' door een aantal 'bekende' mensen zoals Jort Kelder weggezet als oude, broze, bedlegerige besjes of dorre takken. Maar ook heel veel anderen van onze mede-landers, staan achter deze uitspraak. Zij hebben er moeite mee dat iedereen, die nog in de bloei van zijn leven zit, alles voor hen moet opofferen. Tijdens het programma M van 13 mei jl. was een gesprek met de oudere jongeren, waarin zij aangaven dat in deze discussie gewoonweg het overgrote deel van de actieve ouderen werd overgeslagen. Ik was in mijn hoofd al bezig met een fotoproject over actieve ouderen. En nu werd het dan ook echt tijd om de oudere-jongere een gezicht geven. En hoe leuk is dat! Dit is Jan van Os, 86 jaar. Hij doet nog aan wielrennen. Geen kleine stukje hoor. Hij fiets rustig even een rondje Amsterdam. Of hij gaat bepakt en bezakt richting Duitsland, Frankrijk. Hij loopt nog elk jaar de Nijmeegse vierdaagse. Dit jaar heeft hij dat rondom Woerden gedaan, omdat het niet door ging. Hij is actief op Facebook en houdt een hele grote moestuin bij. Kortom, Jan geniet nog heel erg van zijn actieve leven en wil dat voorlopig nog even blijven doen.


Voor meer foto's kijk even op deze pagina


Ben jij zo'n actieve oudere-jongere, kom je uit de buurt van Woerden, en wil je meedoen aan mijn project, neem gerust contact met mij op via: https://carlavermeend.nl/contact


Copyright © Alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren